Kāzu tortes Skrindu dzimtas muzeja kulinārajā meistarklasē

 

2019.gada 8.novembrī Vaboles kulinārā mantojuma telpā notika Skrindu dzimtas muzeja noslēdzošā kulinārā meistarklase. Pasākumu rīkoja Daugavpils novada Kultūras pārvalde kā vienu no aktivitātēm projektā ‘’Radītu, lai paliktu’’. Meistarklasē klātesošie varēja iemācīties cept un pēcāk arī nogaršot tradicionālo Latgales kāzu torti un medus kūku. Toršu cepšanas meistarklasi rādīja saimnieces Ināra Mukāne no Kalupes pagasta  un Anita Drozdova no Dubnas pagasta.  Kamēr notika aktīva rosīšanās par  un ap kūku cepšanu, paralēli meistarklasē spēlēja latviešu un latgaliešu tautasdziesmas, un rūpējās par jestru gaisotni kāzu muzikants no Vaboles – Jānis Gipters. Savu pašdarināto mūzikas instrumentu nodemonstrēja un kopā ar Jāni uzspēlēja amatnieks Varis Vilcāns.

Kā atzina klātesošie, šādas kulinārās meistarklases ir lieliska iespēja interesentiem tikties vienkopus un apmainīties idejām par sev aktuālo gatavošanas mākslā. Pasākuma viesi atzina, ka labprāt arī turpmāk vēlētos vismaz reizi mēnesī šāda veida nodarbības. Kūkas, vakaram noslēdzoties, bija izdevušās garšīgas. Tās varēja baudīt ar muzejā vārītu zāļu tēju un V.Vilcāna atvesto ābolu sulu.

Paldies saimniecēm I.Mukānei un A.Drozdovai par garšīgajām kūkām un receptēm, kā arī meistarklases viesiem par ieinteresētību un aktīvu līdzdalību pasākumā!

 

Ilze Ozoliņa, Skrindu dzimtas muzeja vecākā speciāliste

Foto: Andris Teivāns

\

\

\

\\\